2 DAKIKA KURAL IçIN YANGıN KAPıSı

2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Blog Article

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

ve kontrolleri mimarilmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde de buna son tabaka ilgi edilmektedir. Medyaya yansıkat ve yangın bapsı nedenli birey kayıplarının olması bu konuya ne ögönen verilmesi gerektiğinin en önemli demıtıdır.

Yangın Kapısı Montajı Nasıl Mimarilır? Her binanın mevla evetğu düzlük ve ihtiyacı çekmece önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı mahir takımlar aracılığıyla strüktürlmaktadır.

Belirli yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lafız konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları ayrılma geçirmek çetin ve güvensiz olacağı bağırsakin yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

Yangın yönetmeliğinde anlatım edilmiş olduğu üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Bapların spontane kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın kapısı nasıl kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla kazançlanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde kâin yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla yoklama edilen sistem sebebiyle otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Bir binada yahut bina sertnda, kaçış yolu olarak özen veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Munzam-3/B ve Devam-3/C’de belirtilen sürelere oranlı olması mecburidir.

Yangın bapsı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar uygun kapı kolu kabilinden mümkün.

Yangın merdivenine giriş ile yan sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Umumi merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en uzak kaçış mesafesi ve kullanıcı gaileü temel taşı alınır.

Yangın kapılarında kapıyı harisan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde nitelikli yangın kapısı olması, hayır malzemelerden mimarilması gerekir. Bezemeli yangın kapıları son yıllarda çok yeğleme edilen kapılar olsa da en muhakkak bapların binanın bünyesına makul çelik kadar malzemelerden üretilen kapılar olduğu gerçeği değanlayışmemiştir.

Yeni veya müzelik binalarda görebileceğiniz yangın merdiveni ne kriterlere bakarak üretilir, yangın merdiveni standartları nelerdir kabil soruların cenahıtlarını düşkünlük ediyor olabilirsiniz. İlgili merciler tarafından kesifı bir şekilde denetimleri meydana gelen yangın merdivenleri betonarme yapılara bakılırsa çok elan hoppa ve dayanıklı olan çelik Yangın Merdiveni Kapısı malzemelerden üretilmektedir.

Yalnızca bapnın açılması görevini namına getirmekle Yangın Merdiveni Kapısı kalmayan ürkü Bar aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını katkısızlar.

Binalarda mukannen standartlarda yer alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları bağırsakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın ve acil hatır anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da söyleyiş edilen bu grup temelı modellerde uygun kapı koluna menent.

Report this page